İçinde < view > bilgisi geçen 28 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
1234
 
AR-GE Projesi Geliştirme
Ülkemizde yapılmakta olan AR-GE çalışma ve organizasyonları; Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından yürütülmektedir. Bu kuruluşlar AR-GE projelerinin finansal anlamda desteklenmesini de sağlamaktadırlar.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 4 defa okundu
Tarih: 1.11.2023 13:11:36 Etiket: btt proje arge tubitak 

Üretim ve Hizmet Süreçlerinde Dijital İzlenebilirlik Sistemleri
RFID; radyo frekansı etiketlerinden toplanan verilere dayalı olarak nesne parametrelerinin, konumlarının ve boyutlarının otomatik olarak tanımlanmasıdır. RFID teknolojisi yeni bir teknoloji değildir. İkinci Dünya Savaşı yıllarından beri var olan bir teknolojidir. Kullanım sıklığı günümüzde maliyetinin düşmesinden dolayı sıklaşmıştır.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 4 defa okundu
Tarih: 1.11.2023 13:11:15 Etiket: btt radyo frekansı bluetooth wifi 

Siber Güvenlik Sistemleri
Siber güvenlik, ağları ve bilgisayar sistemlerini siber saldırılara karşı korumak için alınması gereken bir dizi önlemleri ifade eder. Dijital saldırılar izinsiz erişilmeyecek konumdaki özel ve hassas bilgilere ulaşmayı, verileri değiştirmeyi ve ortadan kaldırmayı amaçlar.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 4 defa okundu
Tarih: 1.11.2023 12:11:08 Etiket: btt siber güvenlik 

Bulut Bilişim Sistemleri
Bulut bilişim, büyük kapasitedeki verilerin internette saklanmasına ve internet üzerinden erişimine imkân veren sistemlerdir. Bulut bilişim sistemleri Endüstri 4.0 yapısı içinde yer almakta ve büyük verinin uygulanabilmesini sağlamaktadır. Bulut teknolojisinin, şirketler ve üniversiteler gibi kuruluşlar tarafından kurulumu yapılarak paylaşım yapılır.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 5 defa okundu
Tarih: 1.11.2023 12:11:47 Etiket: btt bulut cloud 

Otomasyon ve Sensör Teknolojileri
Otomasyon, fabrikalarda yapılan işin insan ve makine arasında iş bölümü yapılarak paylaşılmasıdır. Sensör ise çevredeki fiziksel değişiklikleri (sıcaklık, basınç, uzaklık vb.) algılayan cihazlara denir. Sensörler giriş boyutlarına göre altıya ayrılır: mekanik sensörler, termal sensörler, elektriksel sensörler, manyetik sensörler, ışıma sensörleri, kimyasal sensörler.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 5 defa okundu
Tarih: 1.11.2023 13:11:43 Etiket: btt otomasyon sensörler 

Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersi Birinci Dönem Birinci Yazılı Çalışma Soruları
Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersi Sınav Soruları, Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Birinci Dönem Sınav Soruları, Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersi Sınav Sorularını Nereden Bulabilirim
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 11 defa okundu
Tarih: 24.10.2023 11:10:30 Etiket: btt birinci sınav soruları 

Sanal Fabrika
Ticari sanal fabrika yazılımları (CAMTech, NTU gibi) ile fabrikadaki sistematik yapının daha kolay, fabrikada olası problemlere karşı çözüm üretmenin ise kullanıcılar için daha yalın hâle getirilmesi sağlanmaktadır. Fabrika yazılımlarında yapılan güncellemeler aracılığıyla da fiziksel uyum ile yazılım arasındaki iyileştirmeler yapılmaktadır.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 3 defa okundu
Tarih: 22.10.2023 13:10:45 Etiket: btt sanal fabrika dijital ikiz 

Simülasyon Sistemleri
Simülasyon, taklit etme, benzeme demektir. Fiziksel ya da teorik bir yapının bilgisayar ortamında yazılımlarla kodlanarak modellenmesi, oluşturulan modelin taklit edilen sistemin davranışlarını anlaması ve izlenecek yöntemlerin sonuçlarını önceden belirleyebilmesi için kullanılan benzetim tekniğidir. Sürücü kurslarında sürücü adaylarına verilen, trafiğin simülasyon modelinin uygulandığı direksiyon dersleri simülasyon sistemlerine güzel bir örnektir.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 2 defa okundu
Tarih: 22.10.2023 12:10:11 Etiket: btt simülasyon sistemleri 

1234