İçinde < otomasyon > bilgisi geçen 11 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12
 
Otomasyon ve Sensör Teknolojileri
Otomasyon, fabrikalarda yapılan işin insan ve makine arasında iş bölümü yapılarak paylaşılmasıdır. Sensör ise çevredeki fiziksel değişiklikleri (sıcaklık, basınç, uzaklık vb.) algılayan cihazlara denir. Sensörler giriş boyutlarına göre altıya ayrılır: mekanik sensörler, termal sensörler, elektriksel sensörler, manyetik sensörler, ışıma sensörleri, kimyasal sensörler.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 5 defa okundu
Tarih: 1.11.2023 13:11:43 Etiket: btt otomasyon sensörler 

Artırılmış Gerçeklik ve Sanallaştırma
Artırılmış gerçeklik; otomobil, tasarım, inşaat, e-ticaret, mimari, sağlık, kargo hizmetleri, eğitim, pazarlama alanlarında günden güne daha sıklıkla kullanılmaktadır.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 3 defa okundu
Tarih: 22.10.2023 12:10:03 Etiket: btt artırılmış gerçeklik 

Dördüncü Sanayi Devrimi
Sanayi devrimi olarak adlandırılan dördüncü sanayi devrimi, akıllı üretim yöntemlerini planlayarak çevresel etkenleri ve iş zamanlamasını güncelleyen ve akıllı hâle getiren bir süreçtir.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 2 defa okundu
Tarih: 2.10.2023 09:10:55 Etiket: btt dördüncü sanayi devrimi 

Üçüncü Sanayi Devrimi
1969 yılında başlayan üçüncü sanayi devriminin diğer adı internet devrimidir. Hesap makinesi, yarı iletkenler, bilgisayar, telefon, televizyon, uydu anteni, otomasyon, internet ve robotik bu dönemde ortaya çıkan önemli kavramlardır.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 3 defa okundu
Tarih: 2.10.2023 09:10:46 Etiket: btt. üçüncü sanayi devrimi 

Mikrodenetleyiciler
Mikrodenetleyici, bir mikroişlemci, hafıza ve giriş/çıkışlar, kristal osilatör, zamanlayıcılar, seri ve analog giriş çıkışlardan oluşan, programlanabilen tümleşik devrelere denir. İçyapısında yer alan hafıza ve giriş/çıkış birimleri sayesinde gömülü sistemlerde kolayca programlanabilir veya hazır programlar yüklenebilir.
Kategorisi: Temel Elektronik 2 defa okundu
Tarih: 7.09.2021 13:09:04 Etiket: kodlama arduino temel elektronik elektriksel terimler voltaj akım kısa devre sensörler Mikrodenetleyici mikroişlemci 

Nesne Tabanlı Programlamada Get ve Set Metodları
Set ve Get metotlarını birer kontrol mekanizması olarak düşünebiliriz. Olası problemleri önlemek, işlemleri güvenilir ve kontrollü bir şekilde gerçekleştirmek için Set ve Get metotlarını kullanırız.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 27.01.2020 12:01:07 Etiket: Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

Nesne Tabanlı Programlamada Arayüzler
Arayüzler, sınıflara rehberlik etmek üzere oluşturulan nesneye dayalı programlamanın en önemli özelliklerinden biridir. Sınıfların hangi metotları ve özellikleri içermesi gerektiğini arayüzler içerisinde bildiriyoruz.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 9.01.2020 16:01:31 Etiket: Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

İç Girişimcilik - Dış Girişimcilik
İç girişimcilik, işletme ve örgüt içinde yapılan her türlü girişimcilik faaliyetleridir. Bunun dışında kalan girişimcilik ise dış girişimcilik olarak adlandırılmaktadır. İç girişimcilik, faaliyet gösteren bir işletmedeki tüm alanlarda (yeni üründe / hizmette, yönetimde, pazarlamada, satın almada, üretimde, satışta ve bunların fonksiyonlarında) yapılan yeniliklerin ticari hâle gelme çabaları ve sonuçlarıdır. Firmanın kendi içinde yeni pazarlar bulması, yeni teknolojiler kullanması, otomasyona geçmesi vb. iç girişimcilik sayılır.
Kategorisi: Girişimcilik 0 defa okundu
Tarih: 25.05.2019 12:05:15 Etiket: Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

12