İçinde < Robotik Kodlama > bilgisi geçen 4 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
Formun Büyüklüğüne Göre Media Player Nesnesini Konumlandıran c# Form Uygulaması
Bir form sayfası kullanıcının isteğine göre farklı konumlarda ve büyüklükte ayarlanabilir. Formun büyüklüğü değiştiğinde içindeki nesneler tanımlandığı gibi kalır. Bu uygulamamızda bunu nasıl düzenleriz, onu anlatmaya çalışacağız. Form sayfasına bir adet Media Player nesnesi ekleyelim. Aşağıdaki kodları düzenleyelim.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 7.02.2023 12:02:34 Etiket: form media player maximized minimized resize 

Tüm Yönleriyle Çalışan Bir Editör Programını Tasarlayan c# Form Uygulaması2
Artık kodları yazmaya başlayabiliriz. Program açıldığında hazır olan bir formdan örneklem oluşturmamız gerekiyor. Bunun için projede yeni bir form oluşturacağım. Formun ismi frmBelge olsun. Formun içine bir adet RichTextBox ekleyelim. İsmini txtEditor olarak belirleyelim. Dock özelliğini Fill yapalım. Eklenecek formumuzda hazır. Program açıldığında Belge1 isminde bir döküman ekranda olmalıdır. Bunun için mdiFormun load olayına aşağıdaki kodları yazmamız gerekir.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 7.03.2022 11:03:47 Etiket: Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

c# Form Uygulamalarında Ekranın Genişliğini ve Yüksekliğini Bulma
Form uygulamaları windows yüklü bir makinede çalışan projelerdir. Form sayfasının görüntülenmesi için ekran kartı ve buna bağlı monitöre ihtiyaç vardır. Her bilgisayarın çözünürlüğü bu iki donanın parçasına göre değişir. Çözünürlüğe göre form ekranda görüntülenecektir. Bir bakıma bilgisayarın çözünürlüğünü bulmuş oluruz. Şimdi bu işlemleri yapalım.
Kategorisi: c# Desktop 6 defa okundu
Tarih: 1.03.2022 17:03:48 Etiket: Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

Python Dilinde WhatsApp Uygulamasına Bot Yazarak Tüm Kullanıcılara Mesaj Atma
Bu uygulamamızda WhatsApp uygulamasına Excel veri tabanında yer alan kullanıcıların tamamına mesaj atma işlemi anlatılacaktır.
Kategorisi: Python 6 defa okundu
Tarih: 25.07.2021 19:07:29 Etiket: python selenium bot whatsapp instagram facebook