İçinde < resize > bilgisi geçen 16 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12
 
Kredi Kartı Taksitlendirme İşlemini Yapan Python Form Uygulaması
Alış verişlerde müşterilerin en çok istediği özellik taksit ve taksit sayısının çokluğudur. Bu uygulamamızda girilen fiyatın belirtilen taksitlere ayrılması işlemini göreceğiz.
Kategorisi: Python 2 defa okundu
Tarih: 20.04.2023 14:04:44 Etiket: python math 

Seçilen Video Dosyasını SqlServer Veri Tabanında Tabloya Kaydedip Çalıştıran c# Form Uygulaması
Videoların veri tabanına kaydedilmesi güvenlik ve lisanslama dikkate alındığında kaydedilmesi gerekebilir. Ancak bir video dosyasını tabloya kayıt edilmesi hem zaman hem de işlem hızı bakımından çok yer almaktadır. Bu uygulamamızda seçilen video dosyasını tabloya kayıt ettikten sonra Combobox yardımıyla listeleyeceğiz.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 8.02.2023 12:02:53 Etiket: video database save table 

Formun Büyüklüğüne Göre Media Player Nesnesini Konumlandıran c# Form Uygulaması
Bir form sayfası kullanıcının isteğine göre farklı konumlarda ve büyüklükte ayarlanabilir. Formun büyüklüğü değiştiğinde içindeki nesneler tanımlandığı gibi kalır. Bu uygulamamızda bunu nasıl düzenleriz, onu anlatmaya çalışacağız. Form sayfasına bir adet Media Player nesnesi ekleyelim. Aşağıdaki kodları düzenleyelim.
Kategorisi: c# Desktop 1 defa okundu
Tarih: 7.02.2023 12:02:34 Etiket: form media player maximized minimized resize 

Çalışan Programı Başlat Menüsünde Gösterme
Programcılar çalışan programlarını küçük bir icon aracılığıyla başlat menüsünün sağ tarafında göstermek isterler. Hem programın çalıştığını göstermek hem de çalışan programa daha çabuk ulaşmak için bu yöntem kullanılır. Ayrıca programcı hazırladığı icon yardımıyla programın hafızalarda yer edinmesini ister.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 21.12.2019 15:12:10 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Veri Tabanı Microsoft Access Sql Server Mobil Programlama Android Camtasia İndir Oyun İndir Kodlama Kodlama Nedir Robotik Kodlama 

Asp.Net Uygulamasında Temel Html Komutlarının Yazılım Çalıştırıldığı Bir Editör Oluşturma
Web sayfalarının olmazsa olmaz komutları html komutlarıdır. Bu komutların canlı hale gelmesi için css özelliklerinden yararlanılır. Bu uygulamada basit bir editör yardımı yapıp html komutlarını yazmayı ve çalışmayı deneyeceğiz.
Kategorisi: c# Web 0 defa okundu
Tarih: 8.11.2018 23:11:37 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Uzaktan Eğitim Web Programlama 

Prompt Komutunu Kullanarak Tarayıcının Boyutunu Değiştirip Görüntüleyen Web Sayfasını Tasarlayınız
Prompt komutu alert yapısını kullanarak kullanıcıdan değer girmesini ister. Bu uygulamada pixsel cinsinden genişlik ve yükseklik girilerek tarayıcının boyutu ayarlanmaktadır.
Kategorisi: Javascript 0 defa okundu
Tarih: 31.10.2018 10:10:40 Etiket: Yenilikçi Eğitim Uzaktan Eğitim 

Belli Bir Süre Tarayıcı Ekranının Boyutunu Değiştiren Animasyon Uygulaması
Tarayıcıya ait özelliklere javascript kodlarıyla ulaşmamız mümkündür. Bu uygulamada settimeout zamanlayıcısını kullanarak tarayıcının boyutunu değiştiren animasyon uygulaması yapacağız.
Kategorisi: Javascript 0 defa okundu
Tarih: 31.10.2018 10:10:05 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı 

JQuery Script Dilinde Olaylar (Event Handling)
Masaüstü ve web programlarında programları dinamik hale getiren işlemler aslında olay(event) dediğimiz tanımlamalardır. Örneğin kullanıcı bir butona tıkladığında, faresinin imlecini bir butonun üzerine getirdiğinde veya klavyeden bir tuşa bastığında programcılar bunları anlık olarak yakalamak ve tepki vermek ister. Aslında kullanıcının web sitesinde yaptığı hemen hemen her şeyin bir olay karşılığı vardır ve jQuery sayesinde biz bu olayları çok kolay yakalayıp buna karşı bir davranış geliştirebilir, bir tavır takınabiliriz.
Kategorisi: Jquery 4 defa okundu
Tarih: 27.05.2019 08:05:40 Etiket: Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

12