İçinde < geometri > bilgisi geçen 72 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
123456789
 
Python Programlama Dilinde Fonksiyon
Bir bilgisayar programı yazılırken bazı işlemlerin programın farklı yerlerinde sürekli tekrarlanması gerekebilir. Örneğin arazi hesapları ile ilgili bir program yazılıyorsa sık sık geometrik şekillerin alanı hesaplanmak zorunda kalınabilir. Her gerektiğinde alan hesabı işlemini yerine getiren kodları yazmak hem programcının iş yükünü hem de hata yapma olasılığını arttırır. Bu nedenle programcılar, sık tekrarlanan işler için aynı kodu defalarca yazmak yerine, işlemi yerine getiren kod bloğunu yazıp adlandırarak ihtiyaç hâlinde bu adla basit bir şekilde çağırıp kullanmayı tercih ederler.
Kategorisi: Python 12 defa okundu
Tarih: 1.03.2024 16:03:04 Etiket: python def fonksiyon 

BootStrap 5 ve Javascript Kullanarak Paralelkenarın Alanını ve Çevresini Bulan Web Uygulaması
Bu uygulamamızda geometriye ait şu sorunun cevabını bulmaya çalışacağız. Paralelkenarın alanını ve çevresini bulacağız. Bu işlemi gerçekleştirirken tasarım olarak bootstrap 5 kütüphanesini, kod olarak javascript dilini kullanacağız. Editör olarak Visual Studio 2022 programından yararlanacağız.
Kategorisi: Javascript 4 defa okundu
Tarih: 1.01.2024 15:01:24 Etiket: bootstrap 5 javascript geometri paralelkenar 

Koordinat Düzleminde Verilen İki Nokta Arasındaki Uzunluğu Bulan Python Uygulamasını Yapınız
Analitik geometri sorusunu python kodlarıyla çözmeye çalışalım. Matematik bilgisi gerektiren bir soru. Hem üniversite sınavına hazırlanalım. Hem de python kodlarıyla bu soruyu çözelim. Öncelikle çözüm için matematik bilgilerini tazeleyelim.
Kategorisi: Python 18 defa okundu
Tarih: 16.12.2023 15:12:37 Etiket: python matematik analitik geometri 

Üçgenin Çevresini Bulan Python Uygulaması
Geometrinin önemli konularından biri de üçgenlerdir. Üç kenarı olan geometrik şekle üçgen denir. Üçgenin çevresini bulmak için 3 kenarın girilmesi gerekir. Şimdi kodlarımızı yazaılım.
Kategorisi: Python 7 defa okundu
Tarih: 11.12.2023 11:12:08 Etiket: python üçgenin çevresi 

Programlama Temelleri Dersi Birinci Dönem Birinci Yazılı Çalışma Soruları
Programlama Temelleri Dersi Sınav Soruları, Programlama Temelleri Birinci Dönem Sınav Soruları, Programlama Temelleri Dersi Sınav Sorularını Nereden Bulabilirim
Kategorisi: Scratch 8 defa okundu
Tarih: 26.10.2023 13:10:04 Etiket: programlama temelleri sınav soruları 

Temel Geometrik Çizimlerden Doğru Çizimi
Cetvel yardımıyla belirlenen uzunlukta bir doğru parçası çizilir ve doğru parçasının uç noktaları A ve B olarak adlandırılır. Gönye kullanılarak kaydırma yöntemi ile AB doğru parçasına paralel doğrular çizilebilir.
Kategorisi: Teknik Resim 2 defa okundu
Tarih: 19.10.2023 13:10:22 Etiket: btu doğru çizme 

Verilen Yarıçap Değerine Göre Kürenin Hacmini ve Yüzey Alanını Bulan c# Console Uygulaması
Küre, biçim olarak diğer geometrik şekillerden farklıdır. Diğer şekiller gibi kenar ve köşeleri bulunmuyor. Dairesel bir yapıya sahiptir. Görünüm olarak bir futbol topuna benzer. Matematikte; Uzayda sabit noktadan eşit uzaklıktaki noktaların oluşturduğu cisim olarak tanımlanır.
Kategorisi: c# Desktop 2 defa okundu
Tarih: 6.11.2021 13:11:53 Etiket: nesne tabanlı programlama uygulamalar form c# ToolBox Properties Nesneler 

Verilen 5 Sayının Geometrik Ortalamasını Bulan Uygulamayı c# Console Ekranında Yapma
Geometrik ortalama, n sayının çarpımının n'inci kökü olarak tanımlanır. Geometrik ortalamanın aritmetik ortalamadan farklı olduğuna dikkat edilmelidir. Çünkü aritmetik ortalamada, veri değerlerini toplayıp ardından toplam değer sayısına böleriz. Ancak geometrik ortalamada, verilen veri değerlerini çarparız ve ardından toplam veri değeri sayısı için kök indeksi ile kök alırız. Örneğin, iki verimiz varsa, karekökü alın veya üç
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 6.11.2021 12:11:49 Etiket: nesne tabanlı programlama uygulamalar form c# ToolBox Properties Nesneler 

123456789