İçinde < start > bilgisi geçen 270 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12345678910...
 
Unity Programında Trigonometrik Fonksiyonları Kullanarak Dairesel Animasyonlar Oluşturma
Oyunlar ve animasyonlar için vazgeçilmez olan derslerden biri ve en önemlisi Matematik ve bunun altında yer alan Trigonometrik fonksiyonlardır. Trigonometri açılar yardımıyla oluşturulan Sin, Cos fonksiyonlarıdır. Bu fonksiyonları anlayabilmek için birim çemberde fonksiyonların oluşturulmasını ve değerlerin elde edilmesini bilmemiz gerekir.
Kategorisi: Unity 3 defa okundu
Tarih: 26.04.2024 15:04:34 Etiket: unity trigonometri sin cos dairesel hareket 

Core Mvc Projesinde SqlServer Kullanarak Üye Takibi Yapan Web Projesini Tasarlama1
Şu ana kadar personel ve ilan bilgilerini sqlite veri tabanına kaydeden ve düzenleyen işlemleri sqlite yerel veri tabanını kullanarak core mvc teknolojisinde web projesi olarak tasarlamıştık. Bu uygulamada ise uzak sunucuda oluşturacağımız Sqlserver veri tabanını kullanarak core mvc web projesini tasarlayacağız. Projeyi yapmaya başlayalım.
Kategorisi: c# Web 13 defa okundu
Tarih: 22.03.2024 12:03:57 Etiket: core mvc template sqlserver controller 

Core Mvc Projesinde Otomobil Satışı Yapan Web Projesini Tasarlama1
Web projeleri admin ve kullanıcı paneli olarak en az iki yapıdan oluşur. Yönetici admin paneli aracılığıyla bilgileri düzenler. Kullanıcı düzenlenen bu bilgileri kendi ekranında görür. Bu uygulamamızda tasarım kısmıyla birlikte otomobil satış ilanı bilgilerini sqlite veri tabanı admin panel tarafında işlemeye çalışacağız. Vakit kaybetmeden projeyi yapmaya başlayalım.
Kategorisi: c# Web 11 defa okundu
Tarih: 27.03.2024 10:03:37 Etiket: core mvc sqlite design bootstrap jquery 

Core Mvc Uygulamasında Sanal Data Kullanarak Personel Bilgilerini İşleyen Web Projesi Oluşturma2
Personel bilgilerine ait sanal veritabanı bilgilerini web sayfasında görüntülemiştik. Burada dikkat ettiyseniz herhangi bir tasarım ve menü yapısı kullanmadık. Halbuki personel işlemlerini gerçekleştirmek için bir menü yapısına ve tasarımla farklı sayfaların gösterilmesine ihtiyaç vardır. Şimdi bu işlemleri gerçekleştirelim. Öncelikler şu sorulara cevap bulmaya çalışalım.
Kategorisi: c# Web 5 defa okundu
Tarih: 15.03.2024 12:03:42 Etiket: core mvc template layout 

Core Mvc Uygulamasında Controller Tarafında Kullanılan Action Metodlar
MVC tasarım deseninde controller katmanı; içinde barındırdığı action metotları ile birlikte tarayıcıdan gelen sayfa isteklerini (URL) yöneten, view ve model katmanları arasındaki bağlantıyı sağlayan ve projenin iş sürecini kontrol eden katmandır.
Kategorisi: c# Web 1 defa okundu
Tarih: 21.02.2024 17:02:27 Etiket: core mvc controller action method 

Unity Programında İlk Script Dosyasını Oluşturma
Unity programında script yazmak için c# dili kullanılmaktadır. Bu makalede ilk uygulamamızı yapacağız. Unity programında işlemler klasör mantığıyla çalıştığı için yazacağımız kodları scripts klasörü altında oluşturacağız.
Kategorisi: Unity 8 defa okundu
Tarih: 27.01.2024 16:01:15 Etiket: unity script print hello gamer 

c# Kodlarıyla Exe Uygulamalarını Açma ve Kapatma İşlemleri
c# kodları windows işletim sisteminde kurulu olan exe uygulamalarına müdahale etmemize izin verir. Örneğin kurulu olan bir programı açıp kapatabiliriz. Bu kodlar ne işime yarar diyebilirsiniz. Bu sizin hayal gücünüze bağlı.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 1.01.2024 13:01:40 Etiket: process kill start 

Visual Studio 2022 Programında Python Uygulamasını Yazma ve Çalıştırma
Konsol uygulaması, grafiksel kullanıcı arayüzünden çok, komut satırı penceresinde çalışan uygulamadır. Python programlama diliyle yazılan programın farklı platformlarda sorunsuz bir şekilde çalışması gayet kolaydır. Bu dersimizde Visual Studio 2022 programını kullanarak Python uygulaması nasıl yazılır ve çalıştırılır, onu incelemeye çalışacağız. Fazla vakit kaybetmeden uygulamamızı yapalım.
Kategorisi: Python 3 defa okundu
Tarih: 18.11.2023 16:11:27 Etiket: programlama temelleri python toplama işlemi visual studio 2022 

12345678910...