İçinde < inspector > bilgisi geçen 18 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
123
 
Bilgisayarlı Tasarım Uygulamaları Dersi İkinci Dönem Birinci Yazılı Çalışma Soruları
Bilgisayarlı tasarım uygulamaları sınav soruları nelerdir. Bilgisayarlı tasarım uygulamaları dersi açık uçlu sınav soruları hangileridir. Bilgisayarlı tasarım uygulamaları sınavına ait sorular şunlardır.
Kategorisi: Unity 12 defa okundu
Tarih: 15.03.2024 07:03:19 Etiket: teknik resim tasarım design unity game 

Unity Programında Nesnenin Boyutunu, Rengini, Hareketi Kodla Düzenleme
Unity programında sahneye eklenen nesnenin özelliklerini Inspector panelinden değiştirip düzenleyebiliyorduk. Bu panelde yer alan seçenekleri kodlarla programcı kendisi düzenleyebilir. Bu uygulamada sahneye eklenen küp nesnesinin boyutunu, hareketini, rengini kodlarla kendimiz düzenleyeceğiz.
Kategorisi: Unity 21 defa okundu
Tarih: 28.01.2024 15:01:38 Etiket: unity object code script 

Unity Programında İlk Script Dosyasını Oluşturma
Unity programında script yazmak için c# dili kullanılmaktadır. Bu makalede ilk uygulamamızı yapacağız. Unity programında işlemler klasör mantığıyla çalıştığı için yazacağımız kodları scripts klasörü altında oluşturacağız.
Kategorisi: Unity 8 defa okundu
Tarih: 27.01.2024 16:01:15 Etiket: unity script print hello gamer 

Unity Programında Inspector Ve Console Paneli
Unity programıda sahneye eklenen nesnelere ait birçok özellikler bulunmaktadır. Bu özellikleri panel yardımıyla ya da kodlarla düzenleyebilirisiniz. Bu makalede bu işlemlerin yar aldığı panelleri anlatacağız.
Kategorisi: Unity 5 defa okundu
Tarih: 25.01.2024 12:01:15 Etiket: unity inspector console object 

Android Studio Programında UrunlerDb Yerel Veri Tabanında Urunler Tablosunu Oluşturma
Kodlar yazılırken kullanıcıya yardımcı olması açısından sorgu isimli bir String değişken kullanılır. sorgu değişkeni ile sorgulama komutu hazırlanır. Sorgulama komutu hazırlanırken çok dikkat edilmelidir. Uygulama çalıştırıldıktan sonra sorgulama kodlarında herhangi bir hata olsa bile uyarı alınmaz. Tablonun oluşup oluşmadığını anlamak için App Inspection penceresi açılır.
Kategorisi: Android 4 defa okundu
Tarih: 30.03.2023 12:03:01 Etiket: sqlite create table android 

Unity Programında Login Paneline Girilen Bilgileri Veri Tabanından Kontrol Etme
Login panelinde bulunan username ve password bilgilerinin boş giirlip girilmediğini kontrol etmiştik. Peki kullanıcı adı ve şifre girilirse ne olacak. O zaman veri tabanında ilgili tabloya bakılacak. Tabloda bulunan bilgilerle girilen bilgiler karşılaştırılacak. Eğer girilen bilgiler doğruysa oyuna girmesi sağlanacaktır. Biz veri tabanı olarak sql server programını kullanacağız. Burada hazırladığımız uyeler tablosuna göre işlemleri gerçekelştirmek istiyoruz.
Kategorisi: Unity 13 defa okundu
Tarih: 10.05.2021 11:05:45 Etiket: unity oyun login loginmanager animasyon script c# database connect login username password 

Unity Programında Login Panelinde Kullanıcı Girişlerini Kontrol Etme
Login paneli sahneye geldiğinde kullanıcı adı ve şifre girişi yapılacaktır. Eğer kullanıcı girişleri yapmazsa ya da hatalı girerse kullanıcının uyarılması gerekir. Ayrıca kullanıcı benı hatırla onay kutusunu işaretlerse kullanıcı hangi bilgisayarda girdiyse o bilisayarda kullanıcının hatırlanması işlemleri yapılacaktır. Hiç vakit kaybetmeden projeye Login isminde bir script dosyası ekleyelim.
Kategorisi: Unity 4 defa okundu
Tarih: 9.05.2021 10:05:54 Etiket: unity oyun login loginmanager animasyon script c# database connect login username password 

Unity Programında Material Kullanımı
Sahneye eklenen nesnelerin giydirilmesi ve renklendirilmesi için kullanılan yardımcı elemanlara denir. Bir bakıma oyunların cafcaflı ve renkli görünmesini sağlar. Ayrıca proje içeriisndeki renkli dünyanın tek elden takip edilmesini sağlayarak oyunun daha düzenli görünmesini sağlarlar. Hazır materyaller kullanabileceğiniz gibi sizde yeni materyaller hazırlayabilirsiniz. Ben burada materyalleri kendim hazırlamak istiyorum.
Kategorisi: Unity 15 defa okundu
Tarih: 3.05.2021 16:05:57 Etiket: unity oyun c# animasyon material textture plane 

123