İçinde < model binding > bilgisi geçen 7 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
Core Mvc Projesinde Kullanıcıdan Farklı Veri Alma Yöntemlerini Kullanarak Toplama İşlemini Gerçekleştirme
Core Mvc web uygulamalarında kullanıcıdan birden fazla yöntemle verileri alıp işleyebilirsiniz. Bu yöntemleri projedeki isteğinize göre seçip uygulayabilirsiniz. Ben bu yöntemlerin tamamını basit bir toplama işlemini gerçekleştirerek anlatmaya çalışacağım.
Kategorisi: c# Web 2 defa okundu
Tarih: 26.03.2024 14:03:33 Etiket: core mvc model binding post get controller 

Core Mvc Uygulamasında Sanal Data Kullanarak Personel Bilgilerini İşleyen Web Projesi Oluşturma2
Personel bilgilerine ait sanal veritabanı bilgilerini web sayfasında görüntülemiştik. Burada dikkat ettiyseniz herhangi bir tasarım ve menü yapısı kullanmadık. Halbuki personel işlemlerini gerçekleştirmek için bir menü yapısına ve tasarımla farklı sayfaların gösterilmesine ihtiyaç vardır. Şimdi bu işlemleri gerçekleştirelim. Öncelikler şu sorulara cevap bulmaya çalışalım.
Kategorisi: c# Web 5 defa okundu
Tarih: 15.03.2024 12:03:42 Etiket: core mvc template layout 

Core Mvc Uygulamalarında Model Validation İşlemleri
Model doğrulamada, formdan gelen veriler model bağlama (model binding) işleminden sonra çalışır. Bağlanan modelin içindeki özelliklere, doğrulama kuralları eklenebilecek birden çok doğrulama niteliği bulunur. ASP.NET Core içerisinde birden çok hazır doğrulama nitelikleri bulunur. Hazır doğrulama nitelikleri modelin özelliklerine eklenerek doğrulama kuralı oluşturulur.
Kategorisi: c# Web 7 defa okundu
Tarih: 12.03.2024 16:03:02 Etiket: core mvc model validation model form 

Öğrenci Bilgilerini Post Metoduyla Alan Core Mvc Uygulaması
POST metodunda formdan alınan bilgiler sunucuya tarayıcı tarafından Form Data olarak gönderilir. GET metodunun aksine Form Data bilgileri adres çubuğunda görünmez. Gönderilen bu bilgiler; ASP.NET Core uygulamalarında veri tabanına kaydetme, e-posta olarak gönderme, işlem yapma vb. amaçları doğrultusunda kullanılır.
Kategorisi: c# Web 7 defa okundu
Tarih: 12.03.2024 11:03:17 Etiket: core mvc post get model binding 

Derslere Ait Başarı Durumunu Model Tasarlayarak Listeleyen Core Mvc Uygulaması
Tablolar web sayfalarının en önemli özelliklerindendir. Tabloları tasarlamak için css özelliklerini kullanabilirsiniz. Html5 etiketlerinin yeni gelen özellikleriyle tablo tasarımını rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu uygulamamızda bir okulda okutulan 5 dersin adını, başarılı öğrenci sayısını, başarısız öğrenci sayısını listeleyeceğiz. Bu işlemleri Core Mvc teknolojisini kullanarak yapacağız.
Kategorisi: c# Web 2 defa okundu
Tarih: 27.02.2024 10:02:53 Etiket: core mvc controller bootstrap table view model binding 

Core Mvc Projesinde Model Binding Yaparak Toplama İşlemini Yapan Web Projesini Tasarlama
Kullanıcı ile etkileşimi sağlamak için web sayfalarında form etiketinden faydalanılır. Kullanııcdan alınan bilgilerin sunucu tarafında birebir karşılanması, elde edilen veriler üzerinde işlemler yapıldıktan sonra tekrar kullanıcıya gönderilmesi gerekir. Şimdi bununla ilgili uygulamamızı yapalım.
Kategorisi: c# Web 1 defa okundu
Tarih: 20.02.2024 10:02:00 Etiket: core core mvc controller model view c# razor page 

Web Tabanlı Uygulama Geliştirme Dersi İkinci Dönem Birinci Yazılı Çalışma Soruları
Web Tabanlı Uygulama Geliştirme dersi sınav soruları nelerdir. Web Tabanlı Uygulama Geliştirme Dersi açık uçlu sınav soruları nelerdir. Web Tabanlı Uygulama Geliştirme sınav sorularını nereden bulabilirim.
Kategorisi: c# Web 4 defa okundu
Tarih: 15.03.2024 16:03:30 Etiket: core c# mvc razor page