İçinde < ienumerable > bilgisi geçen 10 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12
 
Core Mvc Projesinde SqlServer Kullanarak Üye Takibi Yapan Web Projesini Tasarlama5
Bir önceki dersimizde veri tabanına kayıt girişi işlemini gerçekleştirmiştik. Ancak bilgiler ekranda listelenmemişti. Bu dersimizde Index dosyası yardımıyla bilgileri listeleyeceğiz. Bu dosyada listeleme işlemini gerçekleştirmek için Index action metodunda tablodaki kayıtların alınması gerekir. Controller dosyasındaki Index metodunu düzenleyelim.
Kategorisi: c# Web 8 defa okundu
Tarih: 22.03.2024 12:03:59 Etiket: core mvc sqlserver select list controller 

Core Mvc Projesinde Otomobil Satışı Yapan Web Projesini Tasarlama5
Bir önceki dersimizde veri tabanına kayıt girişi işlemini gerçekleştirmiştik. Ancak bilgiler ekranda listelenmemişti. Bu dersimizde Index dosyası yardımıyla bilgileri listeleyeceğiz. Bu dosyada listeleme işlemini gerçekleştirmek için Index action metodunda tablodaki kayıtların alınması gerekir. Controller dosyasındaki Index metodunu düzenleyelim.
Kategorisi: c# Web 6 defa okundu
Tarih: 19.03.2024 16:03:41 Etiket: core mvc select sqlite models 

Sanal Data Kullanarak Oluşturulan Personel Bilgilerini SqLite Veri Tabanına Dönüştüren Web Uygulaması4
Veri tabanına kayıt ekleme işlemini gerçekleştirdik. Ancak listeleme ekranına yönlendirildiğinde hata almıştık. Şimdi tabloda yer alan kayıtların listelendiği Index dosyasını düzenleyelim.
Kategorisi: c# Web 5 defa okundu
Tarih: 16.03.2024 18:03:39 Etiket: core mvc sqlite list ienumerable 

LINQ - Concat ve SequenceEqual İle Örnekler
Concat İle Ekleme Örneği 1- Concat yöntemi iki koleksiyonu birleştirerek bir koleksiyon oluşturur. Bu örnek, iki tamsayı dizisinin elemanlarını birleştirerek yeni bir dizi oluşturur.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 20.02.2020 17:02:25 Etiket: Python Django Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

LINQ - Özel Dizilim (Custom Sequence) Örneği
İsimsiz fonksiyonda kullanılan yield komutu, IEnumerable arayüzünü (Enumerable = Sayılabilir) uygulayan ve dolayısıyla GetEnumerator yöntemine sahip sınıflarda koleksiyonun her bir elemanı çağırıldığında gerekli işlemi yaptıktan sonra işlem sonucunu döndürmek ve tekrar kendi döngüsüne dönülmesi için kullanılır.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 20.02.2020 17:02:47 Etiket: Python Django Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

LINQ - Dönüşüm (Conversion) Örnekleri
OfType yöntemi, veri kümesinden seçtiği belirtilen tipteki elemanlardan oluşan bir liste döndürür, Aşağıdaki örnek, bir object[] dizisindeki çift duyarlıklı sayılardan oluşan bir liste döndürür ve listenin elemanlarını çıktıya yazar.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 19.02.2020 18:02:33 Etiket: Python Django Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

LINQ - Yansıtma (Projection) - Select Kullanım Örnekleri
Bu örnek öğrenci bilgilerini içeren bir veri kaynağından ve öğrenci kuluplerinin bilgilerini içeren ikinci bir veri kaynağından öğrencilerin adlarını ve kulüplerin adlarını seçerek öğrencilerin adları ve üye oldukları kulüplerin adlarından yeni bir liste oluşturur. Öğrenciler veri kaynağındaki kayıtlarda öğrenci kulüpleri, kulüp veri kaynağındaki kulübün sıra numarası ve aynı zamanda kayıt numarası olan bir numara ile belirlenmiştir.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 14.02.2020 14:02:59 Etiket: Python Django Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

LINQ - Temel İşlemler - Gruplama (Grouping)
Gruplama, sorguların güçlü özelliklerinden biridir. Gruplama ile bildirilen listedeki aynı veriyi içeren elemanlar bir grup listesi (alt liste) oluşturur. Örneğin müşteriler listemizdeki elemanlar bulundukları şehire göre gruplandırılabilir. Sonuçta herbir şehirdeki müşterilerden oluşan ayrı ayrı listelerimiz olur. Bu şekilde hem grupların eleman sayısı vb. bilgilerine, hem de her bir grubu ayrı ayrı gezerek grubu oluşturan elemanların bilgilerine erişebilir, gruplara göre işlemler gerçekleştirebiliriz.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 14.02.2020 14:02:02 Etiket: Python Django Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

12