İçinde < palette > bilgisi geçen 8 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
Android Studio Programında ConstraintLayout Kullanımı
ConstraintLayout, Android işletim sisteminin 7. sürümü ile sunulan bir yerleşimdir. En yeni yerleşim türüdür ve getirdiği yeniliklerle en çok kullanılanıdır. Esnek olduğu, alt görünümleri ekrandan istenen yere konumlandırdığı ve çoğu yerleşim gereksinimlerini karşıladığı için tercih edilir. Basit kısıtlama ayarlarıyla bileşenler birbirinin içine yerleştirilmeden hızlı ve kolay bir şekilde kullanıcı arayüzü tasarlanabilir. Ayrıca Android Studio tasarım editörü kullanılarak basit sürükle bırak işlemleriyle tüm bir layout tasarlanabilir
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 1.04.2023 12:04:54 Etiket: android studio constraintlayout palette code design 

Girilen Şehir Adını Görüntüleyen Uygulamayı Android Studio Programında Yapınız
Android Studio programında temel görünüm elemanlarından olan TextView, EditText ve Button nesnelerini kullanarak girilen bir şehir adını görüntüleyen uygulamayı yapalım. Android Studio programını çalıştıralım activity_main.xml dosyasını aşağıdaki gibi düzenleyelim.
Kategorisi: Android 4 defa okundu
Tarih: 11.10.2022 10:10:04 Etiket: textview edittext button design code attributes palette 

Android Studio Programında LinearLayout İle Hesap Makinesi Tasarımını Yapma
Neredeyse tüm platformlarda hesap makinesi bir şekilde kullanılmaktadır. Bu uygulamamızda hesap makinesinin tasarımını activity_main.xml sayfasında LinearLayout nesnesini kullanarak gerçekleştireceğiz. Tasarım ekranımız aşağıdaki gibi olacaktır.
Kategorisi: Android 4 defa okundu
Tarih: 1.10.2022 16:10:48 Etiket: android java activity mainactivity hesap makinesi calculator 

Dekleratif Yapı Kullanarak İki Sayıyı Toplayan Android Java Uygulaması
Bilgisayar ortamında program yazmadan önce programlamaya hazırlık yapmalısınız. Öncelikle yanınızda defter, kalem ve bolca sabır olmalıdır. İki sayının toplamı için problemin analizini, algoritmayı, akış diyagramını hazırlamalısınız. Yapılan hazırlıklar sonucunda kullanacağınız değişkenleri, yapacağınız işlemleri belirlemelisiniz. Daha sonra yapacağınız proje için bir isim belirleyip projeyi nereye kaydedeceğinizi tayin etmelisiniz. Şimdi bu işlemleri yapalım.
Kategorisi: Android 2 defa okundu
Tarih: 25.09.2022 19:09:34 Etiket: mobil programlama java kotlin googla play new project 

Seaborn Kütüphanesinde Kutu Grafiği
İstatistik biliminde kutu grafiği bir betimsel istatistik ve istatistiksel grafik aleti olup niceliksel verileri görsel şekilde özetlemek için kutu-ve-bıyıklar grafiği adı altında bir açıklayıcı veri analizi aracı olarak geliştirilmiştir.
Kategorisi: Python 3 defa okundu
Tarih: 2.06.2021 13:06:21 Etiket: veri bilimi veri veri bütünlüğü veri madenciliği yapay zeka veri tabanı jupyter notebook pip install 

Seaborn Kütüphanesinde Renk Paletleri, Çizgi Grafiği, Histogram
Renk Paletleri Renk paletleri görselleştirmede rengin gücünü kullanmak için belirlenmiş, içerisinde farklı renkleri barındıran yapılardır.
Kategorisi: Python 9 defa okundu
Tarih: 2.06.2021 12:06:45 Etiket: veri bilimi veri veri bütünlüğü veri madenciliği yapay zeka veri tabanı jupyter notebook pip install 

App Inventor Programında Zar Atma Oyunu Yapma
Zar atma oyununu App Inventor ile yapmaya çalışalım. Bu uygulamada 1 ile 6 arasında rastgele değer nasıl bulunur, resim nasıl eklenir, ilgili resim nasıl seçilir bunları görmeye çalışacağız. Uygulamamızı adım adım anlatalım.
Kategorisi: App Inventor 4 defa okundu
Tarih: 4.10.2023 16:10:35 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Mobil Programlama 

App Inventor İle Yeni Bir Proje Oluşturma ve İlk Uygulamayı Yazma
App Inventor ile projeler oluşturabilir, var olan bir projeyi açabilir, üzerinde düzenlemeler yapıp çalıştırabilirsiniz. Tüm bunları yapmadan önce editörümüzde yeni bir proje nasıl oluşturulur. Onu inceleyelim. Öncelikle App Inventor uygulamasını başlatmanız gerekir.
Kategorisi: Web Programlama Araçları 0 defa okundu
Tarih: 25.09.2018 02:09:30 Etiket: Yenilikçi Eğitim Web Programlama Programlama Temelleri BootStrap