İçinde < azaltma > bilgisi geçen 34 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12345
 
Üretim ve Hizmet Süreçlerinde Dijital İzlenebilirlik Sistemleri
RFID; radyo frekansı etiketlerinden toplanan verilere dayalı olarak nesne parametrelerinin, konumlarının ve boyutlarının otomatik olarak tanımlanmasıdır. RFID teknolojisi yeni bir teknoloji değildir. İkinci Dünya Savaşı yıllarından beri var olan bir teknolojidir. Kullanım sıklığı günümüzde maliyetinin düşmesinden dolayı sıklaşmıştır.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 4 defa okundu
Tarih: 1.11.2023 13:11:15 Etiket: btt radyo frekansı bluetooth wifi 

Üçüncü Sanayi Devrimi
1969 yılında başlayan üçüncü sanayi devriminin diğer adı internet devrimidir. Hesap makinesi, yarı iletkenler, bilgisayar, telefon, televizyon, uydu anteni, otomasyon, internet ve robotik bu dönemde ortaya çıkan önemli kavramlardır.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 3 defa okundu
Tarih: 2.10.2023 09:10:46 Etiket: btt. üçüncü sanayi devrimi 

Bir Sabit Sayıyı Arttıran ve Azaltan Uygulamayı Button Yardımıyla Gerçekleştiren Form Uygulaması
Belli bir sayı örüntüsü yardımıyla sabit değerler değişik değerler alabilir. Matematikte kullanılan sayı örüntüleri sayaç yöntemine uygun örnekelrdir. 15 sayısını birer birer arttıran veya azaltan bir örüntüyü dikkate alalım. Eklerseniz 5 sayısı 6, 7, 8, 9, ...; çıkarırsanız 5 sayısı 4, 3, 2, ... değerlerini alır. Bu uygulamamızda butonlar yardımıyla bu işlemi gerçekleştireceğiz.
Kategorisi: c# Desktop 1 defa okundu
Tarih: 11.10.2022 14:10:07 Etiket: arttırma azaltma sayaç döngüler if for 

Nesne Tabanlı Programlama Dilinde Döngüler
Programda belirli kodların tekrar tekrar çalıştırılmasını sağlayan yapılara döngü denir. Duruma göre aynı kod 2 kez çalıştırılabileceği gibi 200 kez hatta 2000 kez de çalıştırılabilir. Böyle durumlarda program yazmak zorlaşacak, zaman alacak ve programın kod yapısı karmaşıklaşacaktır. Örneğin 1000 adet ürün arasından girilen barkod numarasına ait ürünün bilgilerini getirmek için 1000 adet if komutu kullanmak yerine döngü ifadesi içinde sadece bir tane if komutu kullanılabilir.
Kategorisi: c# Desktop 1 defa okundu
Tarih: 11.10.2022 14:10:35 Etiket: arttırma azaltma sayaç döngüler if for 

Problem Çözme Süreci
Sabah okula gitmek için bindiğiniz otobüsün arıza yapması, teslim tarihi gelmiş olan ödevinizi evde unutmanız veya siz evde değilken gelen kargo görevlisinin sizi evde bulamamış olması bir problem midir? Sizin için bunlar birer problemse nasıl çözülebilir?
Kategorisi: Yazılım 6 defa okundu
Tarih: 20.06.2022 15:06:48 Etiket: problem problemi tanıma problemi çözüm yolları 

Veri Madenciliği
Veri madenciliği, çok büyük veriden faydalı bilgi ve kalıp çıkarma süreci olarak tanımlanabilir. Veri madenciliği; toplama, çıkarma, analiz ve veri istatistiklerini içerir. Veri madenciliği; daha iyi pazarlama stratejileri geliştirmek, performansı artırmak veya işletmeyi yönetme maliyetlerini azaltmak için satış numaraları ile fiyatlar ve müşteriler dâhil olmak üzere ham verilerin incelenmesinde kullanılır. Veri madenciliği, tüketiciler arasında yeni davranış kalıplarını keşfetmeye de hizmet eder.
Kategorisi: c# Desktop 1 defa okundu
Tarih: 7.04.2022 08:04:39 Etiket: What Are the Functions That Work When the Terminal Based Web Page Is First Loaded web page animation animate jquery animation sample javascript window  

Tetris Oyununu Javascript Dilini Kullanarak Web Sayfasında Kodlama4
Bildiğiniz gibi klasik tetris şekilleri 7 adettir ve her biri 4 kareden oluşur. O halde önce bu 4 karenin konumunu saklayan 4 değerli bir dizi, şeklin hangi durumda olduğunu saklayan integer bir değişken, şeklin rengini saklayan color tipte bir değişken ve hangi şekli seçeceğimizi belirten integer değişken tanımlamalıyız.
Kategorisi: Javascript 0 defa okundu
Tarih: 7.02.2022 15:02:07 Etiket: web tasarımı ve programlama uygulamalar web javascript ToolBox Properties Nesneler Tetris Köstebek Yılan Boru akordiyon menüde seçili başlığı sayfanın başında gösterme  

Unity Programında Arttırma ve Azaltma Operatörleri
Bununla birlikte, bir değişkeni 1 artırmak oldukça yaygındır. Sadece bu amaç için ayrı bir işleç olan ++ işleci de kullanılabilir. sayac değişkenini 1 artırmak için aşağıdaki ifade kullanılabilir:
Kategorisi: Unity 0 defa okundu
Tarih: 3.03.2021 21:03:34 Etiket: unity oyun c# animasyon 

12345